lördag 24 maj 2014

Mon Amie

 
 
 
 
 
Efter noga överväganden blev det Mon Amie från Rörstrand som jag börjat samla på, påminner mig om min barndom och det är ett fint tidlöst svenskt porslin och det tilltalar mig. Vi har ju en del ärvt porslin bla Blå Blom (Kaffeservis). Vi har saknat en kaffeservis med större muggar, assietter och skålar att använda till vardags. Som matservis eller matporslin använder vi Höganäs (vit blank) och Iittalas Kastehelmi tallrikar, fat och skålar.
 
Har gjort en riktigt utrensning i skåp och låter och åkt väg med massor till Myrorna.
Att investera i bra husgeråd är något jag börjat uppskatta, delar även det intresset med mannen som gillar att laga mat och då är det mycket roligare med bra redskap. Ikea i alla ära men det blir ju lite slit och släng och det är inte särskilt hållbart i längden. Ska man flytta hemifrån och kanske har en begränsad budget tycker jag det är bättre att gå på loppis och inhandla husgeråd och porslin, finns ju massor att fynda! Det blir både billigare och mer personligt. Tips till er ungdomar!
 
 
 
 
Pustar inne just nu men ska ta mig ut och leta reda på en skuggig hörna att inta! Vi tar det lugnt idag, orkar inte annat i denna värme... Härligt för det växer och frodas och jag vill inte byta bort det på något sett. Men det tar på krafterna, man får inte så mycket gjort precis. Hemmagjord rabarberpaj med vaniljglass piggade upp, ut nu!
 
 
 
 
 
 
KRAM
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentar:

  1. Jag skulle också vilja bygga upp en fin service. Jag har en finservice. Den mon ami är väldigt fin. jag tycker det är viktigt att den är lagom tunn också och går att maskindiska. Kram Pernilla

    SvaraRadera