tisdag 24 mars 2015

Katten Maja

 
 
 
'
 
 
 

 
 
 
 
 
  
 


Det här är vår katt Maja. Hon är drygt tio år och är en väldigt snäll och gosig liten tjej. Från början när vi bodde i lägenhet var hon en innekatt men nu när vi bor i hus är hon ute litegrann. Hon är dock ingen riktig utekatt för hon gillar bara att vara ute när det är fint väder och håller sig endast runt vårt hus. Hon är väldigt revirsvag och blir därför ett lätt byte för andra starkare katter. I helgen upptäckte vi tyvärr en knöl bak på ryggen, det är tredje gången på knappt två år detta händer. Enligt veterinären har hon blivit biten eller kload i bakdelen när hon blivit jagad av en annan katt. Hon hade feber och hon fick sövas ner och dräneras, det hade blivit en infektion. Jättetråkigt på alla sätt.


Det finns katter i området som jagar in henne på vår tomt och tom in i huset. De har även kommit in och smugit sig på henne när hon ligger och vilar i sin stol har attackerat henne. Det här har varit så jobbigt för oss. Det är ett evigt passande, speciellt på somrarna.

 
Nu har vi lagt ner multum med pengar på veterinärkostnader och vi vet inte längre vad vi ska göra... Att stänga in henne blir ju jättesvårt samtidigt som det känns så orättvist, hon gör ju ingen illa. Dessutom är man ju rädd att det ska gå så illa att vi måste ta bort henne vid nästa incident, gud förbjude...

Hur skulle ni göra?

 
 
 
 
Hoppas ni får en fin dag, det är solsken i Stockholm!
 
 
 
 
 
 
KRAM
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

1 kommentar:

  1. Har ni djurförsäkring? Då blir veterinärkostnaderna lite billigare.

    SvaraRadera