lördag 11 januari 2014

Lördag















Liten sneak pic på en del av vår matsalsdel nu när skåpet kommit upp. Det är inte klart där än, funderar på att måla väggen ni ser i någon härligt grå färg :)
 
 
Igår åt vi något väldans gott, har ingen bild men tänkte tipsa om det iaf för det var så mumsigt :) Det är ett mellanting mellan en asiatiskt räskmörgås och en bruschetta.
 
 
Man blandar mango, avocado, röd lök, chili, färsk koriander och pressar ner limesaft och blandar ihop tillsammans med kallpressad rapsolja (ev lite salt oxå). Sen skalar man räkor, färska eller frysta som man tinat. Till detta har man ett riktigt gott lantbröd (vi hade ett underbart gott yougurtbröd). Det ringlar man ordentligt med olivolja på, steker så det får färg, riv sen lite vitlök på brödet och på med flingsalt. Sen lägger man röran på brödet, en handfull räkor, ringlar över lite mer olivolja eller annan valfri olja och så på med lite extra flingsalt, ät och njut!
 
 
Enkelt och supergott! 
 
 
Eller se den som en lyxig kvällssmörgås :) Vi åt denna som förrätt på nyår, men då en mindre modell :)! Äter man inte skaldjur (som min man) tar man istället någon god italiensk skinka till allt detta.





Ha en fin kväll!





KRAM





































2 kommentarer:

  1. Så hemtrevligt och mysigt... skulle kunna krypa upp i din soffa och bara ha det bra ;-)

    Kram
    Helen
    www.vitaestilo.se

    SvaraRadera